Двінських Наталія Власівна

Двінських Наталія Власівна

Кандидат фармацевтичних наук, с.н.с., доцент кафедри біотехнології НФаУ.

Двінських Наталія ВласівнаДвінських Наталія ВласівнаДвінських Наталія Власівна

Освіта:

У 1986 р. закінчила з відзнакою Харківський фармацевтичний інститут (нині НФаУ) і отримала диплом провізора.

З серпня 1986 р. по вересень 2011 р. працювала в ДП «Державний науковий центр лікарських засобів і медичної продукції» (м. Харків) в лабораторії парентеральних та оральних рідких лікарських засобів на посадах: старший лаборант (1986-1990); молодший науковий співробітник (1990-2003); науковий співробітник (2003-2007); старший науковий співробітник (2007-2011).
З вересня 2011 р. по вересень 2019 р. працювала старшим науковим співробітником науково-дослідної лабораторії парентеральних та оральних рідких лікарських засобів НФаУ.

У листопаді 2006 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Розробка складу і стандартизація промислової технології серцево-судинних засобів для парентерального застосування на основі солей аспарагінової кислоти».

У вересні 2015 р. отримала вчене звання старшого наукового співробітника із спеціальності «Технологія ліків, організація фармацевтичної справи та судова фармація».

З вересня 2014 р. працювала на кафедрі біотехнології НФаУ асистентом (2014-2015), доцентом (з 2015 по теперішній час).

У 2023 р. закінчила Державний біотехнологічний університет і отримала диплом магістра зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія».

Виконує обов’язки відповідальної за практичну підготовку здобувачів вищої освіти (з 2020 р.), за наукову роботу (з 2021 р.), за підвищення кваліфікації НПП (з 2020 р.), є членом робочої групи освітньої програми «Біотехнологія» першого рівня вищої освіти (з 2023 р.).

Є екзаменатором в складі Державної екзаменаційної комісії з комплексного іспиту бакалаврів та захисту бакалаврських робіт із спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», в складі ЕК із захисту кваліфікаційних робіт освітнього рівня бакалавр ОП «Біотехнологія», та освітнього рівня магістр ОП «Фармацевтична біотехнологія» (по 2022 р.) та ОП «Промислова біотехнологія».

Членство у фахових асоціаціях:

Товариство мікробіологів України ім. С.В. Виноградського Європейська федерація біотехнологів (European Federation of Biotechnology, EFB)

Федерація європейських мікробіологічних товариств (Federation of European Microbiological Societies, FEMS)

Основні напрями наукових досліджень:

  • Розробка складу, технології та біофармацевтичні дослідження лікарських засобів на основі природної та синтетичної сировини
  • Розробка складу та технології дієтичних добавок
  • Розробка складу та технології функціональних продуктів харчування
  • Розробка живильних середовищ, та оптимізація умов культивування продуцентів

Наукові здобутки:

Автор (співавтор) більше 150 наукових і навчально-методичних праць, у тому числі 140 наукових праць (тез та статей), 1 колективної монографії, 20 патентів, 7 навчально-методичних праць, 5 авторських свідоцтв.

К. фарм. н. Двінських Н.В. на протязі своєї наукової діяльності брала активну участь у виконанні важливих НДР, визнаних пріоритетними згідно Комплексних програм, які затверджувалися Постановами КМУ.

Найбільш вагомі результати науково-практичної діяльності к.фарм.н. Двінських Н.В. зв’язані зі здійсненням НДР з розробки нових лікарських засобів для парентерального і орального застосування на основі амінокислот і інших біологічно активних сполук. За безпосередньою участю Двінських Н.В. на підприємствах України та країн СНД впроваджено у виробництво більше 20 лікарських препаратів, включаючи як оригінальні, так і генеричні. Серед них такі: «Дифенат для ін’єкцій» (ЗАТ «Біолек»), «Розчин Аспаркам для ін’єкцій» (АТ «Галічфарм»), «Розчин калію і магнію аспарагинатів для інфузій» («Львівдіалік»), «Кардіоаргинін, розчин для ін’єкцій» і «Кардіоаргинін, сироп» (ТОВ «ФК “Здоровье”»).

Освітні компоненти, які викладає:

  • «Промислова біотехнологія»
  • «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв»
  • «Екобіотехнологія»
  • «Екологічний моніторинг у біотехнології»
  • «Наноструктури у біотехнології»
  • «Об’єкти біотехнології»
  • «Фармацевтична біотехнологія»
  • «Технології мікробного синтезу» тощо

Підвищення кваліфікації Двінських Н.В.

Print Friendly, PDF & Email