Науково-популярна лекція «Смачні біотехнології»

Науково-популярна лекція «Смачні біотехнології»

24 січня 2025 року доцент кафедри біотехнологіїНаталія ДВІНСЬКИХ провела науково-популярну лекцію «Смачні біотехнології» з циклу «Кольори біотехнології» для учнів 9 класів Комунального закладу «Харківський ліцей № 11 імені Данила Дідіка Харківської міської ради».

Пані НаталІя розповіла про напрями біотехнології, серед яких зупинилася на жовтій біотехнології, або біотехнології харчових продуктів.  

Учні зацікавлено слухали про мікроорганізмів-помічників, про їхню участь в утворенні йогуртів, сирів та ковбас, про «золотий» рис, негірку каву, синтетичне м’ясо та інші диковинки біотехнологій.  Пані Наталія розповіла учням про можливостінавчання за освітньою програмою «Біотехнологія» та перспективності професії біотехнолога. Інтерактивний формат лекції та цікаве тестування викликали інтерес у слухачів, які подякували спікерці за пізнавальну та професійно-орієнтовану лекцію.

Науково-популярна лекція «Смачні біотехнології»