FEMS Microbiology Ecology Webinar on Sustainable Agriculture

FEMS Microbiology Ecology Webinar on Sustainable Agriculture

Сьогодні викладачі кафедри біотехнології відвідали вебінар “Sustainable Agriculture”, що був оргвнізований Federation Europien Microbiological Societies (FEMS). Цей вебінар досліджує стале сільське господарство, занурюючись у взаємодію між звичайними культурами та їх мікробіомами. Доповідачі продемонстрували, як сучасні методи секвенування можуть показати, як мікробіоми рослин впливають на патогени після збору врожаю та на збереження культур, ризосферу коренів та ґрунту та продуктивність рослин. Ці знання про мікробіоти ґрунтів та рослин різних сільськогосподарських культур мають застосування у розробці практик ведення сільського господарства для сталого виробництва рослинництва.

Вебінар з питань сталого сільського господарства проводили:

Доповідач 1: Габріеле Берг, Інститут екологічних біотехнологій, Грацький технологічний університет, Грац, Австрія

“Підходи мікробіомів забезпечують ключ до біологічного контролю патогенних мікроорганізмів після збору врожаю та зберігання фруктів та овочів”

Доповідач 2: Родріго Мендес, Лабораторія мікробіології навколишнього середовища, Embrapa Environment, Jaguariúna SP, Бразилія

Мультитрофічні взаємодії в мікробіомі ризосфери пшениці: від бактерій та грибів до протистів

Доповідач 3: Дорін Бабін, Інститут Юліуса Кюна (JKI) – Федеральний дослідницький центр культурних рослин, Інститут епідеміології та діагностики патогенів, Брауншвейг, Німеччина

Визначні сукупності кореневищ мікробіоти та продуктивність рослин у салаті, вирощеному на грунтах з різною історією ведення сільського господарства

Print Friendly, PDF & Email