Азаренко Юлія Миколаївна

Азаренко Юлія Миколаївна

Доцент кафедри біотехнології НФаУ
Кандидат фармацевтичних наук, доцент.

Азаренко Юлія Миколаївна Азаренко Юлія Миколаївна Азаренко Юлія Миколаївна Азаренко Юлія Миколаївна

У 1995 р. закінчила з відзнакою Українську фармацевтичну академію (нині НФаУ) і отримала диплом провізора. У 1995 р. вступила до аспірантури без відриву від виробництва. У 2007 р. отримала вищу освіту за спеціальністю «Якість, стандартизація та сертифікація» та здобула кваліфікацію магістра управління якістю. У 2020 році отримала вищу освіту за спеціальністю «Освітні, педагогічні науки» і здобула професійну кваліфікацію викладача університетів та вищих навчальних закладів. У 2023 році закінчила Державний біотехнологічний університет, де навчалась за спеціальністю «162 Біотехнології та біоінженерія» та здобула кваліфікацію магістра біотехнології.

З серпня 1995 по вересень 1996 р. працювала провізором в ТОВ «Магік». З 1996 р. і по теперішній час працює в Національному фармацевтичному університеті: старший лаборант кафедри аптечної технології ліків (1996-2000); асистент (2000); доцент кафедри аптечної технології ліків (2002); доцент кафедри технології ліків (з 2004); доцент кафедри біотехнології (з 2019). На кафедрі виконує обов’язки завуча.

У вересні 1999 р. під керівництвом д. фарм. н., проф. О.І. Тихонова захистила кандидатську дисертацію на тему «Розробка технології та дослідження супозиторіїв з фенольним гідрофобним препаратом прополісу». Співавтор лікарського препарату «Супозиторії-Прополіс», який впроваджено в промислове виробництво.

Читає лекції, проводить практичні, лабораторні та семінарські заняття для здобувачів вищої освіти спеціальності «162 Біотехнології та біоінженерія» та «226 Фармація, промислова фармація» з освітніх компонент «Об’єкти біотехнології», «Основи досліджень в біотехнології», «Організація наукових досліджень та інтелектуальна власність», «Промислова біотехнологія», «Фармацевтична біотехнологія» та ін. Співавтор підручника «Біофармація» (2003, 2010), близько 40 навчальних посібників та методичних рекомендацій. Бере участь у створенні робочих програм з освітніх компонент, що викладаються на кафедрі, нових лекцій, у створенні екзаменаційних білетів, білетів для контролю змістових модулів та ін.

Співавтор 1 патенту, 3 інформаційних листів, понад 70 наукових праць (тез та статей), має 4 авторські свідоцтва. Є керівником кваліфікаційних бакалаврських та магістерських робіт здобувачів вищої освіти.

Азаренко Ю.М. є членом Європейської федерації біотехнології (European Federation of Biotechnology) та Товариства мікробіологів України ім. С.В.Виноградського.

Протягом 3-х років (2008-2010) була екзаменатором професійної атестаційної комісії з прийому на навчання за спеціальностями напряму «Фармація» зі скороченим терміном підготовки; брала участь у розробці Положення про стажування іноземців та осіб без громадянства на кафедрах НФаУ

 

Print Friendly, PDF & Email