Участь команди біотехнологів НФаУ у конкурсі стартап-проєктів «Спробуй і ти!» в рамках міжнародного проєкту Create Creative Entrepreneurs від British Council

Участь команди біотехнологів НФаУ у конкурсі стартап-проєктів «Спробуй і ти!»  в рамках міжнародного проєкту Create Creative Entrepreneurs  від British Council

Починаючи з вересня 2022 р. студенти спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» ОП  «Промислова біотехнологія»  беруть участь у IV конкурсі стартап-проєктів «Спробуй і ти!».

Конкурс організовано ГО «Інноваційна Генерація» (Харків, Україна) спільно з Управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Регіональною радою молодих вчених при управлінні освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації в рамках проєкту Create Creative Entrepreneurs програми Creative Spark: Higher Education Enterprise Programme від British Council за підтримки Університету Бедфордширу (Лутон, Велика Британія), Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Української інженерно-педагогічної академії (Харків, Україна) та Українська Асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти (Київ, Україна)

У півфіналі конкурсу 07 жовтня 2022 р. були представлені проєкти 15 команд від 10 закладів вищої освіти у чотирьох номінаціях конкурсу, а саме: Креативний та крафтовий бізнес; Соціальний вплив; Цифрові технології; Зміна клімату.

Команда від Національного фармацевтичного університету MycoFuture, яка складалась із студентів факультету фармацевтичних технологій та менеджменту спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» Юлії Носар, Олександра Зубкова, Олексія Кащенко та їх наставниці – доцентки кафедри біотехнології, кандидата фармацевтичних наук Ольги Калюжної розробила бізнес-модель проєкту «Біоматеріал на основі грибного міцелію MycoSub».

Метою проєкту було створення біоматеріалу на основі грибного міцелію – MycoSub, який виступає екологічною та ресурсоощадною альтернативою іншим видам матеріалів і може застосовуватись у різних сферах людської діяльності (виробництво одягу, меблів та предметів інтер’єру, інвентарю, обладнання, будівництво, паковальні матеріали тощо).

Результатом роботи нашої команди стало проходження у фінал конкурсу, який відбудеться 11 листопаду, та отримання співфінансування на виготовлення прототипу.

Бажаємо нашій команді успіхів у подальшій практичні реалізації проєкту та гідному проходженню наступних етапів конкурсу!

Участь команди біотехнологів НФаУ у конкурсі стартап-проєктів «Спробуй і ти!»  в рамках міжнародного проєкту Create Creative Entrepreneurs  від British CouncilУчасть команди біотехнологів НФаУ у конкурсі стартап-проєктів «Спробуй і ти!»  в рамках міжнародного проєкту Create Creative Entrepreneurs  від British CouncilУчасть команди біотехнологів НФаУ у конкурсі стартап-проєктів «Спробуй і ти!»  в рамках міжнародного проєкту Create Creative Entrepreneurs  від British Council

Print Friendly, PDF & Email